Pigment Laser

hyperpigmentatie

Pigment Laser

Pigmentvlekken zijn verkleuring op de huid die zijn ontstaan door een overproductie van melanine. Er kunnen verschillende oorzaken zijn zoals; het verouderingsproces, overmatige blootstelling aan de zon, hormoonwisselingen, bepaalde huidaandoeningen en ontstekingen.

De laser absorbeert het teveel aan pigment en geeft hierdoor alleen op de laesie warmte af, hierdoor verbrandt als het ware het te veel aan pigment. Na de behandeling zal er roodheid en korstvorming optreden.

Het is mogelijk om pigmentatie in het gelaat, handen, hals of elders op het lichaam te laten laseren. Meestal gaat dit om pigmentvlekken ten gevolge van zonschade. Ook hierbij zijn gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig. Echter, niet elke pigmentvlek is behandelbaar. Enkel pigmentvlekken in de bovenste huidlaag (epidermis) kunnen worden behandeld

Daarnaast zijn pigmentvlekken ten gevolge van hormonen ook erg riskant in verband met uitbreiding van het pigment (denk aan melasma; ook wel zwangerschapsmasker). Ook voor deze behandeling geldt het advies om het enkel toe te passen in het najaar en de winter.

Indicaties

Er mag alleen behandeld worden bij huidtype 1 t/m 3. Daarnaast mag het pigment zich alleen in de bovenste huidlaag bevinden.

  • Ouderdomsvlekken (lentigo solaris)
  • Sproetjes (ephelides)
error: Content is protected !!